Pirkkalan Kotiseurakunta

Pirkkalan Kotiseurakunta on lämmin matalan kynnyksen seurakunta, jonne voi tulla lasten kanssa ja jonka toiminta rakentaa ihmistä kokonaisvaltaisestiPirkkalan Kotiseurakunta - ihmistä lähellä. Se on seurakunta, jossa on hengellistä elämää ja sanomaa, herätyskristillistä toimintaa. Kokoonnumme yhteen kohtaamaan Jumalaa ja toinen toisiamme - näin  tulemme jokainen kohtaamaan ja kohdatuksi.

Yhdessä voimme tarjota pirkkalalaisille elävän ja innostavan elämän makuisen vapaakristillisen seurakunnan, jossa on koskettavaa hengellistä musiikkia ja ylistystä. Sanoma siellä on selkeää ja puhuttelevaa, joka johtaa pelastukseen, uskoon, elämän muutokseen ja hengelliseen kasvuun. Se on kokonaisvaltaista evankeliumia - sanomaa Jeesuksesta Kristuksesta, jolla on muuttava vaikutus niin yksilöön kuin kokonaiseen yhteiskuntaankin.

Seurakunta on ihmiset. Me olemme joukko uskovia, jotka ovat saaneet sydämelle kodinomaisen seurakunnan perustamisen Pirkkalaan. Valitsemamme nimi 'kotiseurakunta' ei viestitä sitä, että julistautuisimme ainoaksi oikeaksi seurakuntakodiksi, vaan nimivalinta kuvaa toimintamme 'kodinomaisuutta' ja sitä, että tahdomme seurakunnan löytävän tiensä myös koteihin pienryhmien ja ihmissuhteiden kautta.

Tahdomme rakentaa Pirkkalaan uutta hengellistä yhteyttä ja tavoittaa ihmisiä evankeliumin sanomalla. Emme ole kokoamassa ihmisiä tietyn tunnustuskunnan tai logon alle, vaan pyrimme tavoittamaan ihmisiä Jeesukselle ja sytyttämään uskovien sydämiin liekin Jumalan valtakunnan työlle.

Toimintamme alkumetreillä nimivalintamme kohtasi väärinymmärrysten vuoksi jonkin verran kritiikkiä. Nimivalintana kotiseurakunta ei kuitenkaan ole mitenkään erityinen tai ainutlaatuinen, koska 'kotiseurakunta' tai 'kotikirkko' nimellä toimivia seurakuntia löytyy lähes jokaisesta suuremmasta kaupungista Suomessa. Nimen tarkoitus on korostaa seurakuntamme identiteettiä kodinomaisena ja lähellä ihmistä ja kotia olevana seurakuntana.

Seurakuntamme jäsenet ovat alkujaan lähtöisin erilaisista hengellisistä tunnustuskunnista, mutta paikallisseurakuntana kuulumme Suomen Metodistikirkkon sen itsenäisenä jäsenseurakuntana. Kaikki Suomen metodistiseurakunnat puolestaan kuuluvat Suomen metodistikirkkoon ja sitä kautta kansainväliseen metodistikirkkoon - United Methodist Church (UMC). United Methodist Church on kasvava kirkko, johon kuuluu yli 40 000 seurakuntaa 12 miljoonaa jäsentä. Suomen metodistíkirkko on myös Suomen vapaakristillisen neuvoston (SVKN ry) jäsen yhdessä muiden vapaakristillisten tunnustuskuntien kanssa.

Pirkkalassa otamme aktiivisesti osaa Pirkkalan Kristityt Yhdessä  toimintaan metodistikirkon edustajina. Lapsityön ja tapahtumien järjestämisessä teemme työtä yhdessä PiKri Ry:n kanssa ja olemme solmineet myös hyvät ekumeeniset suhteet Evankelis-Luterilaiseen kirkkoon kirkkokunta- ja paikallistasolla.