Pirkkalan Kotiseurakunta noudattaa opetuksessa ja toiminnassa kristillisen seurakunnan yleisesti tunnustamaa Apostolista uskontunnustusta (325 jKr). Metodistikirkon tunnustuksen mukaisesti tunnustamme uskomme myös Nikean uskontunnustuksen (325 jKr.) ja sen Nikealais-konstantinopolilaisen version mukaisesti (381 jKr.)

Seurakunta ei vaadi jäseniään sitoutumaan tunnustuksien tiukkaan sanamuotoon, vaan riittää, että jäsen uskoo Jeesuksen Kristukseen Vapahtajanaan ja henkilökohtaisena Herranaan. Tämän jokainen jäsen tunnustaa vastatessaan seurakunnalle nk. viiteen historialliseen jäsenkysymykseen. Seurakunnan yhteisissä kokoontumisessa tunnustamme uskomme yleensä tutun Apostolisen uskontunnustuksen mukaan, koska se kiteyttää kristillisen opin perusteet (ks. UMC: Why do we say creeds?).

Apostolinen uskontunnustus

Minä uskon Jumalaan,
Isään, Kaikkivaltiaaseen,
taivaan ja maan Luojaan,

ja Jeesukseen Kristukseen,
Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme,
joka sikisi Pyhästä Hengestä,
syntyi neitsyt Mariasta,
kärsi Pontius Pilatuksen aikana,
ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin,
astui alas tuonelaan,
nousi kolmantena päivänä kuolleista,
astui ylös taivaisiin,
istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan, oikealla puolella
ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita.

Ja Pyhään Henkeen,
pyhän yhteisen seurakunnan,