Back to Top

IHMISTÄ VARTEN

Ihmistä lähellä

Toiminta

"Kaiken tämän saa aikaan yksi ja sama Henki, joka jakaa kullekin omat lahjansa niin kuin tahtoo. Kristus on niin kuin ihmisruumis, joka on yksi kokonaisuus mutta jossa on monta jäsentä; vaikka jäseniä on monta, ne kaikki yhdessä muodostavat yhden ruumiin.

Meidät kaikki, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, on kastettu yhdeksi ruumiiksi. Yksi ja sama Henki on yhdistänyt meidät, kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä. Eihän ruumiskaan muodostu yhdestä jäsenestä vaan monista."

(1. Kor. 12:11-14)

Seurakuntamme toiminnasta ja palvelumahdollisuuksista kerrotaan täällä yleisesti. Palvelutyö ja toiminta rakentuvat luonnollisesti seurakunnassa toimivien ihmisten mukaan - heidän tarpeidensa ja lahjojensa perusteella.

Tältä sivulta pääset tutustumaan toimintamme lyhyeen esittelyyn työmuodoittain. Siirtymällä joko valikosta tai alla olevasta otsakkeesta, voit siirtyä tarkastelemaan kutakin toimintamuotoa tarkemmin.

Jos olet kiinnostunut tulevista tilaisuuksista tai vaikkapa pienryhmien kokoontumisien ajankohdista, niin katsopa tarkemmat tiedot valikon kohdasta  'Ohjelma', jossa vastaavalla tavalla ryhmiteltynä työmuodot ilmoittavat toiminnastaan.

Lähetyskohde 2014-2015

Seurakuntamme valitsi vuoden 2014 alusta alkaen viralliseksi lähetyskohteeksi Ruokkikaa nälkäiset (Feeding the Nations) toiminnan, jota seurakuntamme pienryhmissä ja tilaisuuksissa on esiteltykin. Järjestön kohteisiin on kerätty varoja aikaisemminkin projektiuonteisesti. Nyt otimme tämän kohteen seurakuntamme pääkohteeksi.

Ruokkikaa Nälkäiset

Ruokkikaa Nälkäiset on hätäapujärjestö, joka on osa maailmanlaajuista Feeding The Nations -järjestöä. Järjestöllä on pitkä kokemus avustustyöstä katastrofialueilla yli 60 maassa eri puolilla maailmaa. Järjestön toiminta perustuu näkyyn, jonka Jumala antoi lähetyssaarnaaja Lester Sumrallille (1913-1996) vuonna 1987. Siinä Jumala haastoi länsimaiden ihmisiä ruokkimaan maailman nälkäisiä ja antoi myös selkeän strategian miten toimia.

Ruokkikaa Nälkäiset -järjestö toimittaa ruokaa ja elämän perustarvikkeita erityisesti maihin, joita on kohdannut nälänhätä tai erilaiset katastrofit. Ruokaa ei luovuteta paikallisille järjestöille tai viranomaisille vaan omat työntekijämme valvovat niin avustushankinnat, kuljetuksen kuin jakelun. Kristilliset seurakunnat ovat valmis jakeluorganisaatio, joten Ruokkikaa Nälkäiset -järjestön kulut pysyvät pieninä. Järjestö ei edusta mitään erityistä kirkko- tai uskontokuntaa vaan yhteistyötä tehdään kaikkien kristillisten tahojen kanssa niin Suomessa kuin kohdemaissakin. Kokemus, tieto ja taito takaavat sen, että avustustoiminnan eri vaiheissa toimimme korkeiden eettisten periaatteiden mukaisesti. Tehokkaan valvonnan ansiosta vältytään väärinkäytöksiltä ja apu saadaan nopeasti perille.

Ruokkikaa Nälkäiset ry
Teiskontie 9 2.krs
33500 Tampere

Lisää infoa järjestön omilla sivuilla: http://www.ruokkikaanalkaiset.fi/

Lapsille ohjelmaa Yhtä matkaa ja - perhettä tilaisuuksissa

Lapset mukaan tilaisuuksiin

Lapsille on varattu aina omaa ohjelmaa tilaisuuksissa. Esim. olemme yhdessä lasten kanssa tilaisuuden alussa ja lopussa. Saarnan ja pidempien puheenvuorojen ajaksi on lapsille omaa opetusta ja ohjelmaa. Lastenhoito ei ole vain paikka, minne lapset laitetaan 'aikuisten tieltä', vaan lastenhoidon ohjelma on yhtä suunnitelmallista ja mielekestä kuin aikuisten ohjelmakin.

Lasten hoidossa kaikilla on kivaa. Alkuun opitaan leikkien tai tarinan muodossa jokin Raamatun kertomus tai opetus. Sen jälkeen tietty askarrellaan, leikitään tai puuhastellaan jotain muuta yhdessä. Lopuksi palataan takaisin aikuisten luo ennen ehtoollista kokemaan Jumalan läsnäoloa ja yhteyttä yhdessä.

Lasten ilta

Lasten tapahtumat

Tapahtumia lapsille

Olemme mukana järjestämässä kristillisiä tapahtumia lapsille Pirkkalassa. Koska tapahtumien järjestäminen on aina melkoinen ponnistus, pyrimme saamaan mukaan kristittyjä mahdollisimman laajalti ja mielellämme toteutamme yhteisiä tapahtumia yhdessä muiden seurakuntien ja kristilliseen lapsi- ja nuorisotyöhön suuntauneiden tahojen kanssa.

Etsimmekin yhteistyökumppaneita ja olemme avoimia toimimaan yhdessä hyvien kumppanien, kuten esimerkiksi PiKri Ry:n kanssa. Olemme järjestäneet tapahtumia erilaisten puuhien ja teemojen ympärille eri puolilla Pirkkalaa unohtamatta evankeliumin sanomaa.

Evankeliointikampanjat

Evankeliointia Pirkkalassa

Järjestämme evankeliointikampanjoita, joiden on tarkoitus tavoittaa uskonasioista kiinnostuneita ihmisiä Pirkkalassa. Kampanja voi olla lähievankeliointia eli ihmisten kohtaamista toreilla tai tapahtumissa, mutta myös heidän lähestymistään median tai auttamisen keinoin.

Esimerkki tällaisesta tapahtumasta oli seurakuntamme ensiesiintymisenä Pirkkalassa järjestetty 'bussimissio' (27.7.-1.8.2010), jolloin olimme Suupan torilla saksalaisen bussin kanssa tiistaista lauantaihin kohtaamassa ihmisiä kahvin, leivän ja lasten pomppulinnan merkeissä. Toistimme saman myös vuonna 2011, kun olimme yhdessä Pirkkalan muiden kristillisten toimijoiden kanssa jälleen torilla viikon verran (2.-6.8.2011). Tällöin jaoimme Jumalan sanan ja rukiisen leivän lisäksi myös hernekeittoa, makkaraa ja lettuja.

Vuonna 2012 järjestimme Pirkkalan torilla keväisenä toripäivänä PKY:n kanssa toritapahtuman, jossa jaoimme lettuja ja lähetyimme ihmisiä draaman keinoin. Samoin olimme esillä Hämeenpuiston puistofiestassa Tampereen metodistiseurakunnan kanssa ja olimmepa mukana myös Pirkkalan joulumarkkinoilla. Näistä tapahtumista on kuvia täällä. Näiden lisäksi kesäisin järjestämme rukouskävelyjä, jolloin lähdemme yhdessä kävelemään ja rukoilemaan Pirkkalan puolesta.

Vastaisuudessa tulemme edelleen näkymään katukuvassa hyödyntäen Pirkkalan tapahtumia, kuten markkinoita sekä yhteiskristillisiä ja ekumeenisia tapahtumia. Tahdomme olla yhdessä muiden seurakuntien kanssa viemässä eteenpäin ilosanomaa Jeesuksesta.

Ystäväevankeliointi

Kutsu ystäväsi mukaan!

Lähetyskäsky on annettu koko seurakunnalle - siis sinulle ja minulle. Seurakuntalaisina emme tahdo piilottautua toinen toistemme selän taakse, vaan  toteutamme kukin Jeesuksen seurakunnalle antamaa lähetyskäskyä nillä lahjoilla, joita Jumalan Pyhä Henki on kullekin antanut. 

"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti." (Matt. 28:19-20)

Yksi tapa toteuttaa yllä siteerattua lähetyskäskyä on kutsua ystäviämme, naapureita ja tuttavia mukaan toimintaan. Ajattele kuinka paljon helpompaa on lähteä matkaan kohti kenties itselle tuntematonta yhdessä tutun ihmisen kanssa, joka on tutustunut jo entuudestaan matkan kohteeseen.

Sama ajatus pätee seurakuntaelämään. Miten paljon helpompaa onkaan lähteä mukaan pienryhmään tai johonkin tilaisuuteen tai tapahtumaan, kun sinne saa kutsun tutultaan. Kaikkein parasta on lupautua lähtemään yhdessä matkaan. Ohessa on valmiita kutsuja, joihin voit laittaa oman nimesi ja antaa sen ystävällesi muistuttamaan häntä tapaamisestanne seurakunnan toiminnan merkeissä.

Oheisen kutsun voi laittaa vaikkapa liitteeksi sähköpostiin tai tulostaa paperille. Valmiiksi korttikokoon painettuja kutsuja saat mukaasi tilaisuuksistamme.

Kutsukortti

Pienryhmissä oppimassa

Pienryhmissä oppimassa

Pienryhmät kokoontuvat viikolla joko seurakunnan erikseen varaamissa tiloissa tai kodeissa. Pienryhmät  kokontuvat viikolla iltaisin kello 18 - 20.30 välisenä aikana. Eri ryhmillä on omat aikansa, mutta toiminta siis ajoittuu ilta-aikaan. Näihin pienryhmiin kaikki ovat tervetulleita. Tarkasta täältä ryhmän kokoontumisen tarkempi ajankohta. Tule mukaan ja löydä oma pienryhmäsi!

Uskossa eteenpäin -ryhmässä
keskustellaan, kysellään ja käydään läpi kristillisen uskon perusteita. Tule saamaan opastusta hengellisessä elämässä eteenpäin. 12-kerran ilmainen kurssi, johon on saatavilla myös oma kirja. Tämä Uskon ABC -nimelläklin tunnettu ryhmä kokoontuu ryhmän sopimuksen mukaan joko kerran viikossa tai joka toinen viikko. Uusi kurssi alkaa aina, kun uskon perusteista kiinnostuneita ilmoittautuu seurakunnan hoitajalle halukkaaksi ryhmään. Kurssi sopii uskonelämän alkutaipaleella olevalle, mutta myös pidempään uskossa olleelle, joka tahtoo kerrata uskonsa perusteita.

ROK- ryhmän nimi on lyhenne sanoista "rukousta, opetusta ja keskustelua". Pienryhmässä tutkitaan Raamattua ja ajankohtaisia aiheita järjestelmällisesti, niistä keskustellen. Teemana ja tavoitteena on Vanhan testamentin lukeminen läpi kronologisessa järjestyksessä. Illan teemaan on alustus, minkä jälkeen annamme tekstin kuljettaa keskustlua. Tuemme toinen toisiamme myös yhteisessä rukouksessa ja laulamme muutaman laulunkin. 

Katso tarkempi ohjelma ja tiedot tältä sivulta.

Toimintaa naisille ja miehille

Miesten- ja naisten omat ryhmät

Vaikka yhteisissä kokoontumisissa rakennumme yhdessä Herran Jeesuksen läsnäolossa yhtälailla miehinä kuin naisina, on meillä siitä huolimatta tarve kohdata toisiamme myös miesten ja naisten erityistarpeet huomioiden. Tästä syystä meillä on erikseen naisille ja miehille suunnattua toimintaa. Otamme tietty osaa lähialuella järjestettyihin naisten- ja miesten tapahtumiin, mutta kokoonnumme silloin tällöin yhteen niin miesten- kuin naisteniltoihin. 

Olemme pitäneet miehille saunailtoja ja keväästä 2013 alkaen aloitamme myös miehille suunnatun säännölliset pienryhmäkokoontumiset. Naiset ovatkin jo rakentuneet keskinäisestä yhteydestä säännöllisesti Hengellisten naisten iltojen merkeissä.

Katso tarkempi ohjelma ja tiedot tältä sivulta.

Ylistysmusiikki ja -tanssi

Seurakunnan yhteinen ylistys

Seurakunnan yhteisissä kokoontumisissa yhteinen ylistys ja musiikki ovat tärkeässä osassa. Vaikka koko seurakunta osallistuu ylistykseen, on kuitenkin mukavaa, jos seurakunnassa on ihmisiä, jotka johtavat seurakunnan yhteiseen ylistykseen.

Ylistysmusiikki

Ylistysmusikin parista moni seurakuntalainen löytänyt paitsi paikan palvella lahjoillaan Herraa myös ryhmän, jossa voi kohdata uskovia ja jakaa elämää. Yhteiset harjoitukset ovat nekin Jumalan kohtaamisen hetkiä niin soittajille kuin laulujillekin.

Ylistystanssi

Seurakunnassamme alkoi 2011 alusta kokoontua ylitystanssiryhmä. Ryhmä suunnittelee itse koreografiat musiikkiin ja rohkaisee ihmisiä tilaisuuksissa ylistämään Jumalaa. Myös ylistystanssiryhmä on erityinen paikka kohdata ystäviä seurakunnassa.

07082011680

Musiikkia ja tanssia videoina

Kiitollisena olemme saaneet seurakuntamme pariin myös ihmisiä, jotka taitavat median tekemisen jalon taidon. Voit ihailla musiikkia ja tanssia nyt myös netin (YouTube) välityksellä seurakuntamme 'kanavalta':

 

Alakategoriat

 • Lähetystyö

  Lähetystyö on lähetyskäskyn toteuttamista 'kauemmaksi' ulottuvalla kädellä. Siinä, missä evankelioidessa kannamme vastuun lähipiiristä, lähetystyö on kädenojennus 'ei niin lähellä' olevia ihmisiä kohti.

  Lähetyskäskyn edessä meitä ei motivoi siihen käsky tai pakko, vaan rakkaus Kristusta ja lähimmäistä kohtaan. Nimittäin meille on uskottu jaettavaksi maailman paras sanoma - ilosanoma pelastuksesta:

  "Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen  ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."

  (Matt. 28:18-20)

  Artikkeleita:
  3
 • Lapsityö

  "Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta.  Totisesti: joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei sinne pääse."

  (Mark. 10:14b-15)

  Artikkeleita:
  5
 • Evankeliointi

  Evankeliointi on annettu seurakunnan tehtäväksi nykyisessä maailmanajassa. Seurakuntana meitä ei motivoi siihen käsky tai pakko, vaan rakkaus Kristusta ja lähimmäistä kohtaan. Nimittäin meille on uskottu jaettavaksi maailman paras sanoma - ilosanoma pelastuksesta:

  "Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen  ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."

  (Matt. 28:18-20)

  Artikkeleita:
  2
 • Pienryhmät

  "Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään."

  (Matt. 18:20)

  Artikkeleita:
  10
 • Säännölliset tilaisuudet

  "Mitä tämä siis tarkoittaa, veljet? Kun kokoonnutte yhteen, jokaisella on jotakin annettavaa: laulu, opetus tai ilmestys, puhe kielillä tai sen tulkinta. Kaiken on tapahduttava yhteiseksi parhaaksi."

  (1. Kor. 14:26)

  Artikkeleita:
  3